Оригиналните гласове на формацията Enigma идват в България за концерт в зала

...
Оригиналните гласове на формацията Enigma идват в България за концерт в зала
Коментари Харесай

Оригиналните гласове на формацията Enigma идват в България

Оригиналните гласове на формацията Enigma идват в България за концерт в зала 1 на НДК на 23 октомври, оповестяват уредниците. Enigma има три номинации за " Грами “, 70 милиона продадени плочи, над 100 златни и платинени документа за продажба на албуми.

" От началото на 90-те години на предишния век Enigma вълнува публиката по целия свят с неповторимата си комбинация от електронна, ембиънт и уърлд музика. Децата на 90-те безпогрешно разпознават омагьосващите звуци на Sadeness, Return to Innocence, Gravity of Love и доста други, а в този момент ще могат и да ги чуят онлайн от истинските гласовете на Enigma  с присъединяване на Андрю Доналдс, Angel X и Фокс Лима, дружно с още от над двадесет песни от албумите The Rivers of Belief, Mcmxc A.D и Amen ", описват от Fest Team.

Enigma е немски музикален план, стартиран през 1990 година от румънеца с немско поданство Майкъл Крету. Музиката се дефинира като ню ейдж, като съдържа грегориански напеви, етно детайли, модерно звучене и дълбоки послания.

Крету издава няколко солови албума, сътрудничи с разнообразни реализатори и продуцира албуми за тогавашната си брачна половинка, немската поп певица Сандра, преди да замисли концепцията за ню ейдж, уърлдбийт проект. Той записва първия студиен албум на Енигма, MCMXC a.D. (1990), с присъединяване на Дейвид Феърстийн и Франк Петерсон.

Албумът остава най-успешният на Enigma, подкрепят от интернационалния хит сингъл  " Sadeness (Part I) ", който самичък продава 12 млн. бройки. Според Крету вдъхновението за основаването на плана идва от желанието му да прави музика, която да не се подчинява на " старите правила и привички “ и да показва нова форма на креативна изява с мистични и пробни съставни елементи.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР